Uutinen

Mediaseurannasta tehot irti – 5 vinkkiä markkinointiin

Ota yhteyttä 2
Mediaseurannasta tehot irti – 5 vinkkiä markkinointiin Mediaseurantapalvelulla on omat uniikit käyttömahdollisuutensa myös markkinointitiimin käsissä.

Aiemmin avasimme blogissamme mediaseurantatyökalun käyttömahdollisuuksia myynnin työkaluna. Vaikka myynnin ja markkinoinnin tehtävät voivat monin paikoin liipata läheltä toisiaan, on palvelulla myös omat uniikit käyttömahdollisuutensa markkinointitiimin käsissä.

Nykyajan digitaalinen markkinointi on hektistä ja sisältää monia eri osa-alueita ja työkaluja, joten kattava mediaseurantatyökalu voi avustaa monessa eri tehtävässä. Tässä 5 tärkeintä syytä hyödyntää mediaseurantaa myös markkinoinnissa:

1. Uutta puhtia sisältökalenteriin

Sisältömarkkinointi on digitaalisen markkinoinnin kulmakivi. Markkinointitiimien yksi tärkeimmistä työkaluista on sisältökalenteri, joka pitää huolen siitä, että tarjolla oleva sisältö on monipuolista ja ajankohtaista. Toimivan sisältökalenterin rakentaminen kuitenkin vaatii vahvaa tietämystä alan trendeistä ja nousevista tähdistä ja mediaseurantapalvelu auttaa kaivamaan nämä esille.

Seuraa alan julkaisuja, blogeja sekä sosiaalista mediaa löytääksesi alan kuumimmat trendit ja kiperimmät puheenaiheet ja tartu niihin. Erityisesti ns. hiljaisten signaalien seuraaminen auttaa ennustamaan tulevia tärkeitä aiheita, joista kuluttajat ovat kiinnostuneita. Jos näistä on riittävästi tietämystä, voi bloginne päästä ensimmäisenä joukossa suureen suosioon.

Vinkki: Muista pitää kalenterisi joustavana, jotta nopeasti nousevat aiheet pääsevät osaksi sisältömarkkinointia.

2. Optimoi hakusanasi

Valtaosa ihmisistä etsii tuotteita ja brändejä hakukoneiden avulla ja Chitikan mukaan Googlen ensimmäinen hakutulos saa jopa 33 % kaikesta kävijämäärästä. Hakukonenäkyvyys on kaikille toimijoille tärkeää, etenkin asiakaspolun alkuvaiheilla.

Chitikan kyselyn mukaan hakukoneen ensimmäinen sijainti saa 33% liikenteestä ja käyrä laskee hyvin jyrkästi.

Kuva: Googlessa ensimmäisenä näkyvä sivusto saa jopa kolmasosan liikenteestä, kun taas seuraaviksi sijoittuvat saavat vain murto-osia tästä.

Hakusanaoptimointiin on saatavilla useita eri työkaluja, mutta parhaimmat ja aidoimmat hakusanat – sekä myös hakusanojen muuttumisen trendin – saa selville mediaseurannan avulla. Alan julkaisujen ja mielipidevaikuttajien seuraaminen auttaa löytämään tulevaisuuden hakusanat, jolloin organisaationne saa reilusti etumatkaa hakukonenäkyvyydessä. Myös sosiaalisesta mediasta voi ennustaa, mihin suuntaan termistö on kehittymässä.

Vinkki: Käytä mediaseurantatyökalua yhdessä erillisten hakusanatyökalujen kanssa parhaan lopputuloksen saavuttamiseksi.

3. Nouse huipulle linkityksillä

Optimaaliset hakusanatkaan eivät ole kaikki kaikessa hakukonenäkyvyyden osalta – myös linkityksillä on suuri merkitys. Linkitykset laajoissa julkaisuissa ja blogeissa tuovat tietenkin myös yksinään verkkosivukävijöitä, mutta niiden avulla voit myös nostaa sivustosi sijoitusta Googlessa.

Muiden sivustojen linkitykset viestivät Googlelle luotettavasta ja laadukkaasta sivustosta – Googlen algoritmit nimittäin suosivat sivustoja, joille linkitetään paljon ulkopuolisista lähteistä. Mediaseurantatyökalulla voit helposti seurata alasi julkaisuja ja blogeja sekä löytää niistä maininnat itsestäsi. Tällöin voit ottaa yhteyttä julkaisijaan ja pyytää heitä linkittämään takaisin verkkosivuillesi.

Vinkki: Google arvostaa eniten linkkejä saman aihepiirin lähteistä. Seuraa siis oman alasi julkaisuja aihealueeseen perustuvalla haulla päästäksesi parhaisiin lopputuloksiin.

4. Tähtibloggaaja tuo kävijöitä

Alan mielipidevaikuttajien seuraaminen antaa mainioita vinkkejä sisältökalenteriin ja hakusanoihin, mutta asian voi viedä astetta pidemmälle. Suositun freelance-journalistin tai bloggaajan vieraskirjoitus organisaation sivustolla voi tuoda reilustikin näkyvyyttä sekä tuoda sivustolle aivan uudenlaista kävijäryhmää. Kattavan mediaseurantapalvelun avulla löydät alan tärkeimmät ja suosituimmat vaikuttajat.

Vierasbloggauksen voi toteuttaa myös toisin päin – tunnetulle bloggaajalle voi tarjota omaa näkemystään aiheesta. Tällä tavalla voidaan rakentaa toimiva ja pitkäkestoinenkin yhteistyö, josta molemmat osapuolet hyötyvät.

Juho Mattila kirjoitti Paytrailille "Markkinoinnin automaation ensiaskeleet" -vierasbloggauksen.

Kuva: Koodiviidakon Business Director Juho Mattila kirjoitti Paytrailille vierasbloggauksen markkinoinnin automaatiosta, mikä antoi lisänäkyvyyttä molemmille organisaatioille.

5. Nappaa kiinni tähdenlennosta

Mainoskampanjat toimivat parhaiten, kun ne puhuttelevat asiakkaita jollain tapaa. Internet-ajan uusi ilmiö on nopeasti äärimmäiseen suosioon nousevat aiheet, jotka kiertävät somessa kulovalkean tavoin. Näiden pohjalta voi rakentaa hyvinkin toimivan ja näkyvän mainoskampanjan – kunhan aiheesta nappaa riittävän ajoissa kiinni. Viraali-ilmiöihin liittyy nimittäin myös nopea hiipuminen, eikä mikään ole niin noloa, kuin kaksi viikkoa sitten vanhentunut juttu.

Puhuttaako esimerkiksi tietty artisti tai poliittinen tapahtuma? Onko internetissä noussut esille uusi valokuva- tai videohaaste? Näihin pureutuvat markkinointitoimet keräävät takuulla suuren yleisön huomion. Mediaseurantatyökalun avulla kuumista aiheista voi myös luoda erilaisia analyysejä tai infograafeja, jotka voivat koukuttaa kriittisemmätkin kohderyhmät.

ViidakkoMonitor on mediaseurannan tehotyökalu, jonka avulla löydät itsellesi tärkeät artikkelit, bloggaukset ja sosiaalisen median keskustelut helposti ja vaivattomasti. Uutena ominaisuutena ViidakkoMonitorissa on ainoana Suomessa aihealueeseen perustuva semanttinen haku, jonka avulla saat seurannoista entistä tarkempia. Ota yhteyttä, niin keskustellaan lisää mediaseurantapalveluista!

Oliko artikkeli mielestäsi mielenkiintoinen?

Tilaa kuukausittainen uutiskirjeemme joka sisältää aina uusimmat mielenkiintoiset artikkelit.

Tilaa uutiskirje tästä

Kommentit (2)

27.12.2016

Google

On suoranainen valhe; että linkityksillä nouset googlessa kärkeen. Mediaseurannalla ei ole kaukaistakaan tekemistä löydettävyyden kanssa. Höpö höpö.
Perusasiat haltuun ennenkuin julkaisette; tai julkaiskaa vain.

- Lehtimäki

27.12.2016

Kiitoksia palautteesta

Hei,

Kiitos kommentistasi! Hakukonenäkyvyyteen vaikuttavat hyvin monet asiat, ja ulkoiset linkit ovat vain yksi – mutta kyllä olennainen – osa hakukoneoptimoinnin suurta kokonaisuutta. Mediaseurannan avulla taas löytää potentiaalisia kumppaneita, linkkien lähteitä sekä mielipidevaikuttajia. Millään yksittäisellä kikalla ei hakutuloksissa tosiaan kovin korkealle pääse, vaan kyse on kokonaisvaltaisesta, hyvästä ja pitkäjänteisestä SEO-tekemisestä.

Lisää aiheesta voit lukea esimerkiksi Mozin SEO-oppaasta https://moz.com/beginners-guide-to-seo/growing-popularity-and-links , ShoutMeLoudin blogista https://www.shoutmeloud.com/backlink.html# sekä Hehku Marketingin artikkeleista https://www.hehkumarketing.com/sisaltomarkkinointi/hakukoneoptimointi-eli-seo-mita-se-on-ja-miten-se-tehdaan/?gclid=COTkztPDlNECFYmCsgodOqEJfA

- Veera Kontiokari, Marketing Coordinator, Koodiviidakko

 

Artikkelin kommentointi

Lisää uutisia

6 tapaa kertoa asiakkaillesi, että välität

Markkinoinnin automaation avulla voit luoda ja lähettää asiakkaillesi relevanttia sisältöä juuri oikeaan aikaan perustuen heidän ostokäyttäytymiseensä tai asiakashistoriaansa. Listasimme kuusi tapaa hyödyntää markkinoinnin automaatiota asiakasviestinnässä.

Lue lisää

100 vinkkiä digimarkkinointiin ja -viestintään

Suomen 100-vuotistaipaleen kunniaksi halusimme kiittää kotimaatamme. Keräsimme kokoon 100 vinkkiä digitaaliseen markkinointiin ja viestintään.

Lue lisää

GDPR-muistilista ja peruskäsitteet: näin valmistaudut tulevaan EU:n tietosuoja-asetukseen

Mitä jokaisen markkinoijan ja viestijän olisi hyvä tietää EU:n uudesta tietosuoja-asetuksesta eli GDPR:stä? Koostimme aiheesta tiiviin tietopaketin, joka sisältää asetuksen keskeiset sisällöt, termit sekä muistilistan asetukseen valmistautumisesta.

Lue lisää

8 vinkkiä juhlapyhien sähköpostimarkkinointiin [infograafi]

Vaikka jouluun on vielä aikaa, alkaa juhlapyhien markkinoinnin valmistelu jo monta kuukautta etukäteen. Kokosimme 8 vinkkiä auttamaan sinua juhlakauden sähköpostimarkkinoinnissasi.

Lue lisää

Sisällöntuotanto haltuun: näin hyödynnät ja kierrätät olemassa olevaa sisältöä

Sisällöntuotanto ei ole pelkkää uusien sisältöjen luomista, vaan myös olemassa olevien sisältöjen monipuolista hyödyntämistä. Olemme koonneet sinulle kasan käytännön vinkkejä, joiden avulla voit ottaa vanhat hyvät sisällöt uudestaan hyötykäyttöön.

Lue lisää