Kirjoitus

Tiedottaminen osana monikanavaista viestintää

Ota yhteyttä
Tiedottaminen osana monikanavaista viestintää Sosiaalisen median kautta tiedotteita on helppo kohdistaa sellaisille kohderyhmille, jotka eivät seuraa perinteistä printtimediaa. Sosiaalisen median kautta tiedotteita on helppo kohdistaa sellaisille kohderyhmille, jotka eivät seuraa perinteistä printtimediaa.

Tiedotteiden ylivoimaisesti tärkein tavoite on herättää toimittajien mielenkiinto ja saada heidät jakamaan tiedotteen sisältämää viestiä eri tiedotusvälineiden kautta suurelle yleisölle. Tiedottamista ei kuitenkaan kannata mieltää pelkäksi mediaviestinnäksi. Parhaimmillaan tiedottaminen tukee monikanavaista viestintää, joka ohjaa toimittajat, asiakkaat sekä muut sidosryhmät yrityksesi sisältöjen pariin yhä uudestaan ja uudestaan.

Näy myös digitaalisissa kanavissa

Tiedottamisen ei pitäisi rajoittua ainoastaan yksittäisten tiedotteiden lähettämiseen ja toimittajien yhteydenottojen odottamiseen. Koska suurin osa ihmisistä viettää aikaansa digitaalisissa kanavissa, on luonnollista, että myös tiedottaminen on läsnä siellä, missä potentiaaliset asiakkaat ja lukijat ovat. Mieti siis, missä kanavissa voit tuoda tiedotettasi ja uutistasi esille niin, että se on helposti aiheesta kiinnostuneiden saatavilla.

Jaa tiedotetta aktiivisesti sosiaalisessa mediassa

Sosiaalinen media on yksi parhaimmista kanavista levittää tiedotteita ja uutisia eteenpäin. Jaa siis tiedotettasi rohkeasti blogien, Facebookin, Twitterin ja LinkedInnin kautta. Kun tiedotteen sisältö on kiinnostava, se herättää keskustelua ja tavoittaa nopeasti laajan lukijakunnan. Sosiaalisen median kautta tiedotteita on myös helppo kohdistaa sellaisille kohderyhmille, jotka eivät seuraa perinteistä printtimediaa.

Varsinkin silloin kun tiedote läpäisee uutiskynnyksen ja saa medianäkyvyyttä, sitä on syytä jakaa omille sosiaalisen median verkostoille. Parhaassa tapauksessa tiedotteen ja siitä tehdyn uutisen julkaiseminen some-kanavissa saa aikaan lumipalloefektin: kun uutinen leviää sosiaalisessa mediassa, yrityksesi saa enemmän näkyvyyttä ja yhä useampi toimittaja kiinnostuu toiminnastanne. Mediatiedotuksella aikaan saatu some-näkyvyys vaikuttaa siis loppupeleissä myös yrityksesi medianäkyvyyteen.

Varmista tiedotteesi hakukonenäkyvyys

Tiedottaminen on vahvasti sidoksissa myös hakukonenäkyvyyteen. Esimerkiksi maailman käytetyin hakukone Google hyödyntää verkkosivustojen listaamisessa useita satoja erilaisia tekijöitä, joista tärkein on sisältö. Mitä enemmän yritykselläsi on hakukoneoptimoitua sisältöä, sitä paremman näkyvyyden se saa hakukoneissa. Se, että tiedotteesi on hakukoneoptimoitua ja esillä mahdollisimman monessa kanavassa, lisää viestimisesi tehokkuutta.

Mikäli kiinnostuit monikanavaisesta viestinnästä, tutustu tiedotejakelupalvelu ePressi.comiin. Palvelun kautta julkaistut tiedotteet jaetaan toimittajille sähköpostitse, ePressi.com-sivujen kautta sekä Mediaviikko.fi:n ja Kauppalehden sivuilla. Tiedotteet ovat hakukoneoptimoituja ja ne julkaistaan myös ePressi.comin some-kanavissa.

Ota meihin yhteyttä

Oliko artikkeli mielestäsi mielenkiintoinen?

Tilaa kuukausittainen uutiskirjeemme joka sisältää aina uusimmat mielenkiintoiset artikkelit.

Tilaa uutiskirje tästä

Lisää uutisia

Uutishuone 101 - suunnittele, toteuta ja hyödy [+infograafi]

Uutishuone kokoaa yrityksen tai organisaation avainsisällöt eli tuoreimmat tiedotteet, blogikirjoitukset, ajankohtaiset tapahtumat sekä sosiaalisen median sisällöt yhdelle ja samalle sivulle. Oikein toteutettuna uutishuone palvelee paitsi kohderyhmiesi tarpeita, myös tukee omia toimintatavoitteitasi. Koostimme vinkit, joiden avulla suunnittelet ja toteutat toimivan uutishuoneen ja saat siitä enemmän irti.

Lue lisää

Digitaalisen markkinoinnin trendit 2018 [+infograafi]

Näin vuoden alkumetreillä on hyvä pysähtyä hetkeksi ja katsoa, miltä ympäröivä digimaailma näyttää juuri nyt. Käymme artikkelissamme läpi vuoden 2018 merkittävimmät digitaalisen markkinoinnin trendit ja muutosvoimat. Bonuksena löydät artikkelin lopusta infograafin, joka kokoaa yhteen kaikki 21 digitaalisen markkinoinnin trendiä.

Lue lisää

Kuinka rakentaa hyvä lehdistötiedote?

Hyvän lehdistötiedotteen tunnistaa usein siitä, että se on lähes sellaisenaan julkaisuvalmis. Hyvä tiedote on kirjoitettu ytimekkäästi ja ymmärrettävästi, sen aihe on ajankohtainen ja kiinnostava ja sen ydinsanoma on tuotu selkeästi esille. Onnistuneessa tiedotteessa on myös selkeä ja johdonmukainen rakenne, joka noudattaa tiettyä hyväksihavaittua kaavaa.

Lue lisää

Sisällöntuotanto haltuun: näin hyödynnät ja kierrätät olemassa olevaa sisältöä

Sisällöntuotanto ei ole pelkkää uusien sisältöjen luomista, vaan myös olemassa olevien sisältöjen monipuolista hyödyntämistä. Olemme koonneet sinulle kasan käytännön vinkkejä, joiden avulla voit ottaa vanhat hyvät sisällöt uudestaan hyötykäyttöön.

Lue lisää

Tuplasti tehoja työskentelyyn – 10 vinkkiä markkinoijille ja viestijöille

Kuinka paljon sinä heität hukkaan työaikaa tavallisen työpäivän aikana? Vartin, puoli tuntia vai jopa tunteja? Jotta saisit työaikasi todelliseen hyötykäyttöön, olemme koonneet sinulle 10 vinkkiä, joiden avulla voit parantaa oman työskentelysi tehokkuutta ja luoda itsellesi uudenlaista työrutiinia.

Lue lisää