Siirry pääsisältöön Siirry päävalikkoon Siirry alatunnisteen valikkoon

Näin käytät kuvia ja videoita mediatiedotteessa

0
Kamera, jolla otetaan kuvaa mediatiedotteeseen.
Jaa

Lähetitkö mediatiedotteen jälleen kerran pelkkänä tekstinä? Seuraavan kerran, kun suunnittelet tiedotteen lähettämistä, kiinnitä huomiota myös sen visuaaliseen ilmeeseen  – me kerromme miksi kuva tiedotteessa kannattaa.

Visuaalisen sisällön voimaa tiedottamisessa ei kannata aliarvioida. Video tai kuvamedia tiedotteessa synnyttää nimittäin 45 % enemmän katselukertoja kuin pelkkää tekstiä sisältävä tiedote (Jeff Bullas).

Etkö vielä vakuuttunut? Alla vielä 6 muuta syytä hyödyntää videoa ja kuvaa mediatiedotteissa. 

6 syytä käyttää videoita ja kuvaa tiedotteessa:

  1. Nopeutat ja helpotat toimittajien työtä
  2. Herätät tehokkaammin mielenkiinnon ja sitoutat lukijasi
  3. Parannat tiedotteesi näkyvyyttä somessa
  4. Kasvatat hakukonenäkyvyyttä
  5. Varmistat tiedotteellesi hyvä kuvan uudelleenjaossa
  6. Löydät aidosti tiedotteistasi kiinnostuneet toimittajat

1. Nopeuta ja helpota toimittajien työtä

Tutkimuksemme ja artikkelimme mukaan 69 % toimittajista hyödyntää lehdistötiedotteiden materiaaleista kuvia juttujensa teossa. Tämän lisäksi toimittajat suosivat kuvia ylitse muiden tiedotteista saatavien materiaalien. Toimittajat etsivät jatkuvasti hyvälaatuisia kuvia artikkeleitaan varten, joten visuaalista sisältöä kannattaa tarjota heille jo kättelyssä. Näin helpotat heidän työtään ja nopeutat tiedotteesi julkaisuprosessia. Tiedote, josta löytyy kaikki tarvittava, päätyy nopeammin julkaistavaksi kuin tiedote, johon pitää vielä erikseen etsiä sopivaa kuvamateriaalia.

Lataa tutkimus itsellesi

2. Herätä mielenkiinto ja sitouta

Kuvat ja videot ovat hyviä tehokeinoja toimittajien ja bloggaajien mielenkiinnon herättämiseen. Hyvälaatuinen visuaalinen materiaali erottuu aina edukseen ja sitouttaa lukijat sisällön pariin. Varsinkin videot toimivat hyvänä tarinankerrontakeinona, ja niiden avulla lukijat pääsevät syventymään aiheeseen lyhyenkin tiedotteen aikana. 

3. Paranna tiedotteesi näkyvyyttä somessa

Kuvia ja videoita sisältäviä lehdistötiedotteita jaetaan sosiaalisessa mediassa selvästi ahkerammin kuin pelkkää tekstiä sisältäviä tiedotteita. Tutkimukset osoittavat, että visuaalista sisältöä jaetaan somessa jopa 40 kertaa todennäköisemmin kuin muuta sisältöä, ja esimerkiksi Twitterissä kuvia sisältävät twiitit saavat 150 % enemmän jakoja kuin pelkkää tekstiä sisältävät twiitit (Hubspot).

4. Kasvata hakukonenäkyvyyttä

Visuaalisella sisällöllä on Googlen hauissa yhä tärkeämpi rooli, joten kuvien ja videoiden avulla voit helposti lisätä tiedotteesi hakukonenäkyvyyttä. Kun nimeät kuvat ja videot sopivien avainsanojen tai esimerkiksi brändisi mukaan, toimittajat löytävät tiedotteesi myös silloin, kun he hakevat tietoa tai ideoita juttujaan varten. Hyödynnä avainsanojen ja -lauseiden muodostamiseen esimerkiksi Googlen Keyword Planneria tai Keywordtool.io:ta.

5. Takaat yrityksesi ilmeen mukaisen uudelleenjaon mediassa

Tarjoamalla toimituksille ja bloggaajille omia kuvia tiedotteessasi varmistat sen, että tiedotteestasi tehdyn jutun yhteydessä on sellainen kuva, johon olet aidosti tyytyväinen. Jos tiedotteesta ei löydy kuvamateriaalia, juttu kuvitetaan todennäköisesti yleisluonteisella kuvapankkikuvalla, joka ei juurikaan liity organisaationne toimintaan.

6. Seuraa, ketkä ovat aidosti kiinnostuneita tiedotteestasi

Kun lähetät mediatiedotteesi tiedotejakelupalvelun kautta, voit seurata, ketkä toimittajat ja bloggaajat avaavat ja klikkaavat tiedotettasi. Ne tiedotteen avaajat, jotka klikkaavat liitteenä olevia kuvia ja videoita, ovat todennäköisesti hyvin kiinnostuneita tiedotteesi sisällöstä. Heille kannattaa siis tarjota lisämateriaalia aiheesta esimerkiksi haastattelun muodossa.

Kun lisäät kuvaa mediatiedotteeseesi, pidä mielessä nämä vinkit:

  • Kuvien tulisi liittyä selkeästi tiedotettavaan aiheeseen. Älä käytä kuvia pelkästään herättääksesi toimittajien huomion.
  • Kuvien ei tarvitse olla visuaalisia taidonnäytteitä – myös ihan tavalliset, työpaikan arjesta otetut kuvat ovat usein toimivia.
  • Käytä hyvälaatuisia, tarkkoja ja painokelpoisia kuvia. Suositeltava kuvien resoluutio on 300 dpi.
  • Lisää kuvien tietoihin kuvaajan tiedot sekä kuvien copyright-tiedot, jos niille on tarvetta. Jos kuvat ovat vapaasti käytettävissä myös myöhempää käyttöä varten, muista mainita tämä tiedotteessa. 
  • Nimeä kuvat selkeästi.
  • Mainitse joko kuvan nimessä tai tiedotteessa, keitä kuvissa on ja mitä kuvissa tapahtuu.
  • Käytä kuvia, joissa on ihmisiä ja joissa tapahtuu jotain. Tapahtumat ovat hyvä tilaisuus ottaa rentoja kuvia aidoista tilanteista.
  • Kun olet lanseeraamassa uutta tuotetta, älä esittele pelkkää tuotetta, vaan näytä kuinka se toimii ja kuinka asiakkaasi hyödyntävät sitä.
  • Jos tiedotteessasi on asiantuntijoiden kommentteja, pyydä heidät yhteiskuvaan tai ota jokaisesta asiantuntijasta oma henkilökuva aidossa työympäristössä kuvattuna.

Jos vuorostaan päätät käyttää videoa tiedotteessa, huomioi nämä seikat:

  • Älä tee videoista liian pitkiä! Muutaman minuutin pituisen videon ehtii kiireinenkin toimittaja katsoa.
  • Älä tarjoa toimittajille ja bloggaajille perinteistä mainosvideota vaan tuo videolla tiedotteeseen aidosti lisäarvoa. Haastattele esimerkiksi alasi asiantuntijoita, pyydä työntekijöitä esittelemään uusimpia tuotteitanne tai ota kantaa johonkin ajankohtaiseen aiheeseen.
  • Videon ei tarvitse olla ammattilaisen kuvaama tai HD-laatua. Pääasia on, että sillä on selkeä tavoite ja että se tukee tiedotteen muuta sisältöä.
  • Kiinnitä erityistä huomiota videon äänenlaatuun. Videolla olevan puheen on oltava ymmärrettävää, eikä taustakohina saa häiritä videoon keskittymistä.

Ennen kuin lähetät tiedotteen, muista myös:

  • Huolehdi, että kuviesi ja videoidesi käyttöoikeudet ovat kunnossa.
  • Muista kysyä kuvissa ja videoissa esiintyviltä ihmisiltä lupa materiaalin julkaisemiseen.
  • Älä tuki toimittajien ja bloggaajien sähköposteja isoilla kuva- ja videotiedostoilla. Hyödynnä tiedostojen jakamisessa erilaisia kuvanjakopalveluita kuten Dropboxia tai Google Photosia, videonjakopalveluita Youtubea tai Vimeota tai lähetä tiedotteesi tiedotejakelupalvelun kautta. ePressi.com-tiedotejakelupalvelun kautta lähetettyjen tiedotteiden kuvat ja videot ladataan palvelun palvelimelle, joten tiedotteiden koko pysyy aina pienenä ja niiden sisältämät materiaalit latautuvat toimittajille nopeasti. 
  • Suunnittele kuvien ja videoiden sijoittelu huolella. Toimittajat arvostavat selkeitä ja helppolukuisia tiedotteita, mutta joissain tapauksissa tiedotteen alkuun tai puoliväliin lisätty kuva tai video voi tuoda lisäarvoa tiedotteeseen. Varsinkin jos kuva havainnollistaa tuotteen käyttöä olennaisesti tai jos video sisältää asiantuntijalausuntoja, niitä voi hyödyntää tehokeinona jo tiedotteen alussa. 

Oletko kiinnostunut tiedottamisesta? Lue aiheesta lisää:

Ota yhteyttä Lue lisää palveluistamme

Lähteet:

Jeff Bullas: 6 Powerful Reasons Why you Should include Images in your Marketing – Infographic
Mashable: 4 Simple Ways to Get More Mileage Out of Your Press Release
Hubspot: 37 Visual Content Marketing Statistics You Should Know in 2016

Tykkäsitkö artikkelista?
Peukuta tästä!

Kommentti

Kommentit

Ei kommentteja