Kirjoitus

Kuinka viestiä sisältömarkkinoinnin aikakautena?

Ota yhteyttä
Kuinka viestiä sisältömarkkinoinnin aikakautena? Toimiva ja kiinnostava viestintä lähtee liikkeelle asiakkaiden kuuntelusta. Toimiva ja kiinnostava viestintä lähtee liikkeelle asiakkaiden kuuntelusta.

Olemme viimeaikoina käsitelleet blogissamme viestinnän ja markkinoinnin integraatiota ja sitä, kuinka näiden kahden välinen raja on vähitellen hämärtymässä. Eräs keskeinen tekijä, joka tuo viestintää ja markkinointia yhä lähemmäksi toisiaan, on sisältömarkkinointi. Kun sisältömarkkinointia ja viestintää verrataan toisiinsa, huomataan, että samat ajankohtaiset teemat nousevat esiin molempien toteuttamisessa. Näitä teemoja ovat:

1. Tarinoiden kerronta
2. Asiakkaiden ja sidosryhmien kuunteleminen
3. Sisällöillä sitouttaminen

Miten näitä teemoja voidaan hyödyntää viestinnän suunnittelemisessa ja mittaamisessa? Tässä vinkkimme viestimiseen sisältömarkkinoinnin aikakautena:

Luo tarina ja seuraa sen kehittymistä

Sisältömarkkinoinnin myötä tarinoiden kertomisesta on tullut yhä tärkeämpää. Tarinoita tarvitaan, jotta asiakkaiden ja sidosryhmien mielenkiinto saadaan herätettyjä ja kohdistettua olennaisiin sisältöihin. Kilpailu kohderyhmien huomiosta on koko ajan vaativampaa, joten tasapaksuilla sisällöillä on vaikea erottua. Tarinoiden avulla voit saada sisällöillesi näkyvyyttä sekä luoda keskustelua.

Tarinoiden luominen vaatii aikaa ja oikeanlaisen näkökulman löytämistä. Oman viestinnällisen tarinan rakentamisen voi aloittaa miettimällä vastauksia seuraaviin kysymyksiin:

  • Keitä me olemme ja miksi me teemme sitä, mitä teemme?
  • Miten voimme muuttaa yrityksemme filosofian tarinaksi?
  • Ketkä ovat tarinoidemme kohdeyleisöjä ja millaiset tarinat vetoavat heihin?
  • Millaisia tarinoita asiakkaamme ja kilpailijamme kertovat?

Tarinoiden kehittämisessä kannattaa hyödyntää erilaisia digitaalisen viestinnän työkaluja. Kun tarinallinen sisältö on valmiina, on hyvä seurata, herättääkö se kiinnostusta mediassa ja somessa, tykätäänkö siitä ja jaetaanko sitä eteenpäin. Kannattaa myös seurata, saako tarina aikaan keskustelua halutun kohderyhmän keskuudessa. Jos kukaan ei reagoi tarinaasi tai jos sen saama huomio ei ole sellainen kuin halusit, muokkaa sitä ja kokeile rohkeasti uutta lähestymistapaa.

Seuraa keskusteluja ja kerää palautetta

Toimiva ja kiinnostava viestintä lähtee liikkeelle asiakkaiden kuuntelemisesta. Paras keino saada selville, mitä mieltä asiakkaat ovat viestinnästäsi ja tuottamistasi sisällöistä, on kysyä sitä heiltä suoraan esimerkiksi asiakaskyselyn avulla. Kyselyllä on helppo selvittää nopeasti, millaisista aiheista ja sisällöistä asiakkaat pitävät ja mistä he haluaisivat mahdollisesti saada lisätietoa.

Juttele työkavereidesi kanssa ja selvitä, mitä he tietävät asiakkaistanne ja heidän kiinnostuksen kohteistaan. Varsinkin asiakaspalvelun ja myynnin parissa työskentelevillä voi olla paljon sellaista tietoa, jonka avulla saat kohdennettua sisältöjäsi ja muotoiltua sisältöjesi tarinaa houkuttelevammaksi.

Seuraa myös alasi ympärillä käytävää keskustelua ja kiinnitä huomiota ajankohtaisiin aiheisiin, jotka saattaisivat kiinnostaa asiakkaitasi. Sosiaalisen median seurannan avulla pääset nopeasti perille siitä, mitkä aiheet ovat kulloinkin ”pinnalla” ja mistä teemoista asiakkaasi keskustelevat sekä töissä että vapaa-ajalla.

Luo koukuttavia sisältöjä ja seuraa asiakkaiden sitoutumista

Asiakkaiden ja muiden sidosryhmien sitouttaminen on tänä päivänä yhä tärkeämpää. Elämme jatkuvan sisältötulvan keskellä ja ohitamme nopeasti kaikki epärelevantit viestit ja sisällöt. Siksi tuotettujen sisältöjen pitäisi olla niin hyviä, että ne saavat asiakkaat palamaan yrityksesi sisältöjen pariin yhä uudestaan ja uudestaan.

Mitä asioita kannattaa pitää mielessä koukuttavien sisältöjen luomisessa? Tässä muutama ehdotus:

  • Hyödynnä kuvia. Kiinnostava teksti muuttuu entistä kiinnostavammaksi kun se saa rinnalleen tekstiä tukevat kuvat.
  • Tarjoa ratkaisu johonkin asiakkaasi tai sidosryhmäsi ongelmaan.
  • Esittele tosielämän tarinoita esimerkiksi haastattelun muodossa.
  • Tee video yrityksesi arjesta, projektista tai asiakastapaamisesta.

Muista myös hyödyntää viestinnässäsi erilaisia sisältötaktiikoita. Sosiaalisen median julkaisut ja videot toimivat parhaiten asiakkaiden houkuttelemisessa ja lyhytaikaisessa sitouttamisessa. Niiden avulla asiakas on helppo ohjata pidempien ja perusteellisempien sisältöjen kuten artikkelien, tiedotteiden ja blogikirjoitusten pariin. Sisällöillä sitouttaminen on monikanavaista toimintaa, joten valjasta kaikki mahdolliset taktiikat käyttöösi.

Mistä sitten tietää, että asiakas on saatu sitoutettua? Yksinkertaisesti seuraamalla hänen käyttäytymistään. Sitoutunut asiakas tilaa ja lukee uutiskirjeenne, vierailee blogissanne, tykkää sisällöistänne somessa ja jakaa sisältöjänne eteenpäin. Hän myös viipyy sisältöjenne parissa muutamasta minuutista useampaan kymmeneen minuuttiin asti ja kommentoi sisältöjänne sekä teille että muille. Tarkkaile siis asiakkaittesi käyttäytymistä ja hio sisältötaktiikkasi kuntoon.

Lue lisää aiheesta:

Oliko artikkeli mielestäsi mielenkiintoinen?

Tilaa kuukausittainen uutiskirjeemme joka sisältää aina uusimmat mielenkiintoiset artikkelit.

Tilaa uutiskirje tästä

 

Artikkelin kommentointi

Lisää uutisia

Uutishuone 101 - suunnittele, toteuta ja hyödy [+infograafi]

Uutishuone kokoaa yrityksen tai organisaation avainsisällöt eli tuoreimmat tiedotteet, blogikirjoitukset, ajankohtaiset tapahtumat sekä sosiaalisen median sisällöt yhdelle ja samalle sivulle. Oikein toteutettuna uutishuone palvelee paitsi kohderyhmiesi tarpeita, myös tukee omia toimintatavoitteitasi. Koostimme vinkit, joiden avulla suunnittelet ja toteutat toimivan uutishuoneen ja saat siitä enemmän irti.

Lue lisää

Digitaalisen markkinoinnin trendit 2018 [+infograafi]

Näin vuoden alkumetreillä on hyvä pysähtyä hetkeksi ja katsoa, miltä ympäröivä digimaailma näyttää juuri nyt. Käymme artikkelissamme läpi vuoden 2018 merkittävimmät digitaalisen markkinoinnin trendit ja muutosvoimat. Bonuksena löydät artikkelin lopusta infograafin, joka kokoaa yhteen kaikki 21 digitaalisen markkinoinnin trendiä.

Lue lisää

Kuinka rakentaa hyvä lehdistötiedote?

Hyvän lehdistötiedotteen tunnistaa usein siitä, että se on lähes sellaisenaan julkaisuvalmis. Hyvä tiedote on kirjoitettu ytimekkäästi ja ymmärrettävästi, sen aihe on ajankohtainen ja kiinnostava ja sen ydinsanoma on tuotu selkeästi esille. Onnistuneessa tiedotteessa on myös selkeä ja johdonmukainen rakenne, joka noudattaa tiettyä hyväksihavaittua kaavaa.

Lue lisää

Sisällöntuotanto haltuun: näin hyödynnät ja kierrätät olemassa olevaa sisältöä

Sisällöntuotanto ei ole pelkkää uusien sisältöjen luomista, vaan myös olemassa olevien sisältöjen monipuolista hyödyntämistä. Olemme koonneet sinulle kasan käytännön vinkkejä, joiden avulla voit ottaa vanhat hyvät sisällöt uudestaan hyötykäyttöön.

Lue lisää

Tuplasti tehoja työskentelyyn – 10 vinkkiä markkinoijille ja viestijöille

Kuinka paljon sinä heität hukkaan työaikaa tavallisen työpäivän aikana? Vartin, puoli tuntia vai jopa tunteja? Jotta saisit työaikasi todelliseen hyötykäyttöön, olemme koonneet sinulle 10 vinkkiä, joiden avulla voit parantaa oman työskentelysi tehokkuutta ja luoda itsellesi uudenlaista työrutiinia.

Lue lisää