Kirjoitus

Kuinka muutat mediaseurannan asiakasvirraksi?

Ota yhteyttä
Kuinka muutat mediaseurannan asiakasvirraksi? Mediaseuranta taipuu myös suoraan myynnin tukityökaluksi. Löydä keskusteluista mallit, joilla tunnistat potentiaalisen asiakkaan, ja siirrä liidit myynnille. Mediaseuranta taipuu myös suoraan myynnin tukityökaluksi. Löydä keskusteluista mallit, joilla tunnistat potentiaalisen asiakkaan, ja siirrä liidit myynnille.

Mediaseuranta on jatkumo, joka koostuu kahdesta toisiaan täydentävästä osasta. Perinteisen verkkomedian monitorointia seuraa luontevasti sen tarkastelu, miten toimitettu sisältö jatkaa elämäänsä yhteisöissä. Kommentti- ja keskustelupalstat sekä sosiaalinen media sisältävät loputtoman määrän hyödynnettävää tietoa. Käyttämällä luovuutta ja kehittämällä seurantaa jatkuvasti mediaseurannalla saatu tieto muuttuu suoraan asiakasvirroiksi.

1. Tunnista oikeat ihmiset

Alan mielipidevaikuttajien ja keskustelua ylläpitävien henkilöiden tunnistaminen on arvokasta. On myös tärkeää tietää, missä yrityksesi kannalta tärkeät keskustelut käydään. Kun tiedät, ketkä puhuvat, keitä kuunnellaan ja missä, voit kohdistaa viestejä suoraan heille. Ehdota yhteistyötä tärkeiden bloggaajien kanssa ja kohdista lehdistötiedotteet ja mainonta juuri oikeille henkilöille.

Vinkki: Kohdista Twitter-mainonta ainoastaan yrityksesi kannalta tärkeille hashtageille ja käyttäjille.

2. Reagoi keskusteluun

Julkiseen keskusteluun tulee reagoida nopeasti, mielellään ensimmäisenä. Viestintä ei ole ainoa tapa vaikuttaa. Esimerkiksi muutokset hinnoittelussa ja tuotevalikoimassa tai vaikkapa jakelukanavissa voivat toimia. Reagointitapoja on rajattomasti viestinnästä tarjoomaan ja hinnoitteluun. Luovuus on valttia. Erityisesti negatiivinen keskustelu ja kritiikki ovat hyviä tarttumakohtia. Saako matkatoimistoala risuja yksin matkustavien syrjimisestä? Lanseeraa pikainen tarjouskampanja sinkkuhuoneista.

Vinkki: Seuraa keskustelua kilpailijoista niin kritiikin kuin kehujenkin suhteen. Opi kehuista, käännä kritiikki eduksesi.

3. Osallistu keskusteluun

Kun keskustelu yritystänne koskettavasta aiheesta on heräämässä, valmista, että olette näkyvästi mukana. Profiloitukaa asiantuntijoiksi tiedottamisella. Osallistukaa keskusteluun sosiaalisessa mediassa. Älkää tyytykö kommentoimaan, vaan tuokaa esiin uusia näkemyksiä ja avatkaa keskustelua uusiin osa-alueisiin. Tärkeä osa osallistumista on kriisien ennakointi ja estäminen. Varhainen puuttuminen julkiseen keskusteluun voi ehkäistä monta viestintäkatastrofia. Etenkin sosiaalisessa mediassa tilanteet eskaloituvat nopeasti. Parhaassa tapauksessa potentiaalinen kriisi on käännettävissä positiiviseksi julkisuudeksi ja myyntituloiksi.

Vinkki: Osallistu keskusteluun tiedottamisen kautta asiantuntijalausunnoilla.

4. Generoi liidejä

Markkinoinnin ja viestinnän perimmäinen tehtävä on myynnin lisääminen. Mediaseuranta taipuu myös suoraan myynnin tukityökaluksi. Löydä keskusteluista mallit, joilla tunnistat potentiaalisen asiakkaan, ja siirrä liidit myynnille.

Vinkki: Seuraa julkisia kilpailutuksia automaattisesti.

Kiinnostuitko mediaseurannan palveluistamme? 

Ota meihin yhteyttä.

Oliko artikkeli mielestäsi mielenkiintoinen?

Tilaa kuukausittainen uutiskirjeemme joka sisältää aina uusimmat mielenkiintoiset artikkelit.

Tilaa uutiskirje tästä

Lisää uutisia

Uutishuone 101 - suunnittele, toteuta ja hyödy [+infograafi]

Uutishuone kokoaa yrityksen tai organisaation avainsisällöt eli tuoreimmat tiedotteet, blogikirjoitukset, ajankohtaiset tapahtumat sekä sosiaalisen median sisällöt yhdelle ja samalle sivulle. Oikein toteutettuna uutishuone palvelee paitsi kohderyhmiesi tarpeita, myös tukee omia toimintatavoitteitasi. Koostimme vinkit, joiden avulla suunnittelet ja toteutat toimivan uutishuoneen ja saat siitä enemmän irti.

Lue lisää

Digitaalisen markkinoinnin trendit 2018 [+infograafi]

Näin vuoden alkumetreillä on hyvä pysähtyä hetkeksi ja katsoa, miltä ympäröivä digimaailma näyttää juuri nyt. Käymme artikkelissamme läpi vuoden 2018 merkittävimmät digitaalisen markkinoinnin trendit ja muutosvoimat. Bonuksena löydät artikkelin lopusta infograafin, joka kokoaa yhteen kaikki 21 digitaalisen markkinoinnin trendiä.

Lue lisää

Kuinka rakentaa hyvä lehdistötiedote?

Hyvän lehdistötiedotteen tunnistaa usein siitä, että se on lähes sellaisenaan julkaisuvalmis. Hyvä tiedote on kirjoitettu ytimekkäästi ja ymmärrettävästi, sen aihe on ajankohtainen ja kiinnostava ja sen ydinsanoma on tuotu selkeästi esille. Onnistuneessa tiedotteessa on myös selkeä ja johdonmukainen rakenne, joka noudattaa tiettyä hyväksihavaittua kaavaa.

Lue lisää

Sisällöntuotanto haltuun: näin hyödynnät ja kierrätät olemassa olevaa sisältöä

Sisällöntuotanto ei ole pelkkää uusien sisältöjen luomista, vaan myös olemassa olevien sisältöjen monipuolista hyödyntämistä. Olemme koonneet sinulle kasan käytännön vinkkejä, joiden avulla voit ottaa vanhat hyvät sisällöt uudestaan hyötykäyttöön.

Lue lisää

Tuplasti tehoja työskentelyyn – 10 vinkkiä markkinoijille ja viestijöille

Kuinka paljon sinä heität hukkaan työaikaa tavallisen työpäivän aikana? Vartin, puoli tuntia vai jopa tunteja? Jotta saisit työaikasi todelliseen hyötykäyttöön, olemme koonneet sinulle 10 vinkkiä, joiden avulla voit parantaa oman työskentelysi tehokkuutta ja luoda itsellesi uudenlaista työrutiinia.

Lue lisää