Kirjoitus

Viiden kohdan viestinnän uudet tuulet

Ota yhteyttä
Viiden kohdan viestinnän uudet tuulet Mediaseuranta on tärkeä osa sisällöntuotantoa. Jotta voi reagoida, on tiedettävä, mistä ja miten puhutaan. Mediaseuranta on tärkeä osa sisällöntuotantoa. Jotta voi reagoida, on tiedettävä, mistä ja miten puhutaan.

Uusi vuosi tuo viestintään uusia tuulahduksia. Maksetun mainonnan sijaan asiakkaat arvostavat merkityksellistä sisältöä ja palveluntarjoajan asiantuntijuutta. Listasimme uuden vuoden viisi viestintäteemaa.

1. Storytelling – viesti eläväksi tarinoilla

Sisällön merkitys korostuu viestinnässä entisestään. Tarinallisuus ei ole uusi keksintö, mutta sen rooli kasvaa perinteisemmän viestintätyylin rinnalla. Yleisö palkitsee kiinnostavan ja persoonallisen sisällön kommentoimalla, jakamalla ja sitoutumalla.

Vinkki: Mieti, miten juuri teidän yrityksenne tarina kannattaa kertoa.

2. ...ja vielä kerran sisältö

Tänä vuonna on aika hioa sisältömarkkinoinnin strategiat kuntoon. Tarjoa laadukasta ja oikea-aikaista sisältöä, joka auttaa asiakasta ratkaisemaan ongelmia, herättää keskustelua tai jakaa tietoa. Tavoita kohdeyleisösi oikeaan aikaan. Tämä tarkoittaa ajankohtaisuutta ja nopeaa reagointia julkiseen keskusteluun ja alan tapahtumiin. Mediaseuranta on tärkeä osa sisällöntuotantoa. Jotta voi reagoida, on tiedettävä, mistä ja miten puhutaan. Kuuntele yleisöäsi ja varmista, että suuntasi on oikea.

Vinkki: Laadi sisällölle tavoitteet ja mittarit sekä seuraa niiden toteutumista.

3. Monikanavaisuus – oikeassa paikassa oikeaan aikaan

Näkyvätkö viestisi oikeissa kanavissa? Saavutatko tavoitteesi? Jaa sisältöä monikanavaisesti. Seuraa viestisi toimivuutta tarkkailemalla, millainen vaikutus sillä on sosiaalisen median kanavissa, blogeissa ja foorumeissa. Missä sisältö jää huomiotta, missä sitä luetaan? Missä viestejäsi kommentoidaan ja mikä herättää keskustelua? Mediaseurantatyökalut tekevät kokoamis- ja analyysityön puolestasi.

Vinkki: Jaa viestisi monikanavaisesti ja tarkkaile vastaanottoa.

4. Kasvot toiminnan takana – yrityksestä ihmisiin

Anna yrityksesi persoonallisuuden ja persoonien näkyä. Esittele rohkeasti ammattilaiset toiminnan takana. Laadi viestit henkilökohtaisella otteella ja helposti lähestyttävällä tavalla. Tiedota lehdistölle monipuolisesti toiminnastanne ja menestystarinoista yrityksenne taustalla.

Vinkki: Tuo kasvot esiin viestinnässä.

5. Viestimällä asiantuntijaksi

Olette alanne asiantuntijoita, antakaa sen näkyä. Yrityksen brändääminen asiantuntijaksi tapahtuu koko henkilöstön voimin. Asiantuntijuus näkyy ennen kaikkea laadukkaana ja oikea-aikaisena sisältönä, joka näkyy oikeissa kanavissa. Kerää henkilöstöltä tietoa ja osaamista, ja muuta se osaksi viestintäänne. Kohdista viesti haluamallesi vastaanottajajoukolle.

Vinkki: Valjasta koko henkilöstö edustamaan yritystä, mutta sovi yhteiset pelisäännöt.

Oliko artikkeli mielestäsi mielenkiintoinen?

Tilaa kuukausittainen uutiskirjeemme joka sisältää aina uusimmat mielenkiintoiset artikkelit.

Tilaa uutiskirje tästä

Lisää uutisia

Mitä kuuluu suomalaiseen grillikesään?

Halusimme selvittää, mitä kuuluu suomalaiseen grillikesään. Seurasimme ViidakkoMonitorilla grillaukseen liittyviä sanoja sosiaalisessa mediassa puolentoista kuukauden ajan.

Lue lisää

Miksi mielipidevaikuttajat ovat tärkeitä?

Mielipidevaikuttajat ovat henkilöitä tai yhteisöjä, joilla on riittävän vahva sosiaalinen asema, jotta heidän suosituksiaan ja mielipiteitään kuunnellaan esimerkiksi ostopäätöstä tehdessä.

Lue lisää

Jokaiselle jotain: Mediaseurannan mahdollisuudet organisaation eri tiimeissä

Mediaseurantapalvelulla voi seurata oman organisaation näkyvyyttä mediassa ja somessa, mutta sillä on paljon muitakin käyttömahdollisuuksia. Kuinka esimerkiksi tuotekehitys tai henkilöstöhallinto voi hyödyntää mediaseurantaa päivittäisessä työssään?

Lue lisää

Analytiikka mediaseurannassa

Mediaseurantapalvelun avulla organisaatio voi helposti pysyä ajan tasalla toiminnalleen tärkeistä aiheista. Pelkästään tiedon keräämisellä ei ole yksistään mitään arvoa, vaan arvokas data täytyy valjastaa hyötykäyttöön. Datan syvällinen analysointi ja ymmärtäminen on koko ajan yhä tärkeämpää.

Lue lisää

Mediaseurannasta tehot irti – 5 vinkkiä markkinointiin

Digitaalinen markkinointi on hektistä ja sisältää monia eri osa-alueita ja työkaluja, joten kattava mediaseurantatyökalu voi avustaa monessa eri tehtävässä. Tässä 5 tärkeintä syytä hyödyntää mediaseurantapalvelua myös markkinoinnissa.

Lue lisää