Kirjoitus

Kuinka muutat mediaseurannan asiakasvirraksi?

Ota yhteyttä
Kuinka muutat mediaseurannan asiakasvirraksi? Mediaseuranta taipuu myös suoraan myynnin tukityökaluksi. Löydä keskusteluista mallit, joilla tunnistat potentiaalisen asiakkaan, ja siirrä liidit myynnille. Mediaseuranta taipuu myös suoraan myynnin tukityökaluksi. Löydä keskusteluista mallit, joilla tunnistat potentiaalisen asiakkaan, ja siirrä liidit myynnille.

Mediaseuranta on jatkumo, joka koostuu kahdesta toisiaan täydentävästä osasta. Perinteisen verkkomedian monitorointia seuraa luontevasti sen tarkastelu, miten toimitettu sisältö jatkaa elämäänsä yhteisöissä. Kommentti- ja keskustelupalstat sekä sosiaalinen media sisältävät loputtoman määrän hyödynnettävää tietoa. Käyttämällä luovuutta ja kehittämällä seurantaa jatkuvasti mediaseurannalla saatu tieto muuttuu suoraan asiakasvirroiksi.

1. Tunnista oikeat ihmiset

Alan mielipidevaikuttajien ja keskustelua ylläpitävien henkilöiden tunnistaminen on arvokasta. On myös tärkeää tietää, missä yrityksesi kannalta tärkeät keskustelut käydään. Kun tiedät, ketkä puhuvat, keitä kuunnellaan ja missä, voit kohdistaa viestejä suoraan heille. Ehdota yhteistyötä tärkeiden bloggaajien kanssa ja kohdista lehdistötiedotteet ja mainonta juuri oikeille henkilöille.

Vinkki: Kohdista Twitter-mainonta ainoastaan yrityksesi kannalta tärkeille hashtageille ja käyttäjille.

2. Reagoi keskusteluun

Julkiseen keskusteluun tulee reagoida nopeasti, mielellään ensimmäisenä. Viestintä ei ole ainoa tapa vaikuttaa. Esimerkiksi muutokset hinnoittelussa ja tuotevalikoimassa tai vaikkapa jakelukanavissa voivat toimia. Reagointitapoja on rajattomasti viestinnästä tarjoomaan ja hinnoitteluun. Luovuus on valttia. Erityisesti negatiivinen keskustelu ja kritiikki ovat hyviä tarttumakohtia. Saako matkatoimistoala risuja yksin matkustavien syrjimisestä? Lanseeraa pikainen tarjouskampanja sinkkuhuoneista.

Vinkki: Seuraa keskustelua kilpailijoista niin kritiikin kuin kehujenkin suhteen. Opi kehuista, käännä kritiikki eduksesi.

3. Osallistu keskusteluun

Kun keskustelu yritystänne koskettavasta aiheesta on heräämässä, valmista, että olette näkyvästi mukana. Profiloitukaa asiantuntijoiksi tiedottamisella. Osallistukaa keskusteluun sosiaalisessa mediassa. Älkää tyytykö kommentoimaan, vaan tuokaa esiin uusia näkemyksiä ja avatkaa keskustelua uusiin osa-alueisiin. Tärkeä osa osallistumista on kriisien ennakointi ja estäminen. Varhainen puuttuminen julkiseen keskusteluun voi ehkäistä monta viestintäkatastrofia. Etenkin sosiaalisessa mediassa tilanteet eskaloituvat nopeasti. Parhaassa tapauksessa potentiaalinen kriisi on käännettävissä positiiviseksi julkisuudeksi ja myyntituloiksi.

Vinkki: Osallistu keskusteluun tiedottamisen kautta asiantuntijalausunnoilla.

4. Generoi liidejä

Markkinoinnin ja viestinnän perimmäinen tehtävä on myynnin lisääminen. Mediaseuranta taipuu myös suoraan myynnin tukityökaluksi. Löydä keskusteluista mallit, joilla tunnistat potentiaalisen asiakkaan, ja siirrä liidit myynnille.

Vinkki: Seuraa julkisia kilpailutuksia automaattisesti.

Kiinnostuitko mediaseurannan palveluistamme? 

Ota meihin yhteyttä.

Oliko artikkeli mielestäsi mielenkiintoinen?

Tilaa kuukausittainen uutiskirjeemme joka sisältää aina uusimmat mielenkiintoiset artikkelit.

Tilaa uutiskirje tästä

Lisää uutisia

Mitä kuuluu suomalaiseen grillikesään?

Halusimme selvittää, mitä kuuluu suomalaiseen grillikesään. Seurasimme ViidakkoMonitorilla grillaukseen liittyviä sanoja sosiaalisessa mediassa puolentoista kuukauden ajan.

Lue lisää

Miksi mielipidevaikuttajat ovat tärkeitä?

Mielipidevaikuttajat ovat henkilöitä tai yhteisöjä, joilla on riittävän vahva sosiaalinen asema, jotta heidän suosituksiaan ja mielipiteitään kuunnellaan esimerkiksi ostopäätöstä tehdessä.

Lue lisää

Jokaiselle jotain: Mediaseurannan mahdollisuudet organisaation eri tiimeissä

Mediaseurantapalvelulla voi seurata oman organisaation näkyvyyttä mediassa ja somessa, mutta sillä on paljon muitakin käyttömahdollisuuksia. Kuinka esimerkiksi tuotekehitys tai henkilöstöhallinto voi hyödyntää mediaseurantaa päivittäisessä työssään?

Lue lisää

Analytiikka mediaseurannassa

Mediaseurantapalvelun avulla organisaatio voi helposti pysyä ajan tasalla toiminnalleen tärkeistä aiheista. Pelkästään tiedon keräämisellä ei ole yksistään mitään arvoa, vaan arvokas data täytyy valjastaa hyötykäyttöön. Datan syvällinen analysointi ja ymmärtäminen on koko ajan yhä tärkeämpää.

Lue lisää

Mediaseurannasta tehot irti – 5 vinkkiä markkinointiin

Digitaalinen markkinointi on hektistä ja sisältää monia eri osa-alueita ja työkaluja, joten kattava mediaseurantatyökalu voi avustaa monessa eri tehtävässä. Tässä 5 tärkeintä syytä hyödyntää mediaseurantapalvelua myös markkinoinnissa.

Lue lisää