Kirjoitus

Instagram yritysviestinnässä – kuinka saada seuraajia?

Ota yhteyttä
Instagram yritysviestinnässä – kuinka saada seuraajia? Seuraa Instagramissa sinulle tärkeitä käyttäjiä: kilpailijoita, kumppaneita, alan vaikuttajia, tapahtumia ja potentiaalisia asiakkaita. Seuraa Instagramissa sinulle tärkeitä käyttäjiä: kilpailijoita, kumppaneita, alan vaikuttajia, tapahtumia ja potentiaalisia asiakkaita.

Instagramin käyttö niin kuluttaja- kuin yritysviestinnässäkin lisääntyy jatkuvasti. Instagram on helppo ja nopea viestinnän väline, mutta taipuu muuhunkin: tiedottamiseen, brändin luomiseen, verkostoitumiseen tai esimerkiksi myynnin tueksi. Instagram-tili vailla seuraajia ei ole yritykselle eduksi, oli sisältö miten hyvää tahansa. Uskottava määrä seuraajia on mielellään kerrytettävä pian.

Siksi suunnitelma seuraajien saamisesta kannattaakin luoda hyvissä ajoin ennen uudessa mediassa aktivoitumista. Tässä joitakin vinkkejä siihen, miten Instagram-seuraajia hankitaan (ja miten heidät menetetään).

1. Opi osaajilta

Seuraa, mitä seuratuimmat instagrammaajat tekevät, ja opi kilpailijoilta. Millaisista kuvista ja sisällöstä ihmiset pitävät? Mitkä hashtagit toimivat ja miten seuraajat saa kommentoimaan? Millaisia ovat Instagramin parhaiten toimineet kampanjat?

2. #hashtagitkuntoon

Oikeilla hashtageilla profiloidut oikeaan joukkoon ja tulet löydetyksi, etkä katoa kuvamassoihin. On tärkeää käyttää juuri kullakin hetkellä ajankohtaisia, mutta sisältöön sopivia hashtageja. Tässä apuna toimivat erilaiset hashtag-listaukset, joita löydät hakukoneilla.

Yritykselle kannattaa luoda myös oma hashtag. Sen tulisi olla sama, jota käytetään myös muualla. Omaan hashtagiin voi linkata tapahtumissa ja seminaareissa ja kannustaa niin tapahtumaan osallistujia kuin työntekijöitäkin julkaisemaan sillä.

3. Ajoita oikein

On tärkeää, että julkaiset päivityksiä, kun kohderyhmä on paikalla. Ota huomioon ne aikavyöhykkeet, joilla haluat näkyä. Toisin kuin esimerkiksi Facebookissa, ihmiset käyvät Instagramissa ollessaan vapaalla: aamuisin, matkalla töihin tai sunnuntaisin.

4. Verkostoidu

Seuraa sinulle tärkeitä käyttäjiä: kilpailijoita, kumppaneita, alan vaikuttajia, tapahtumia ja potentiaalisia asiakkaita. Selaa välillä myös tärkeitä hashtageja. Tykkää ja kommentoi. Jaa myös satunnaisesti muiden sisältöä.

5. Kilpailuista tarjouksiin

Kilpailut toimivat Instagramissa hyvin, ja niiden rakentaminen on helppoa. Ne tuovat usein helposti lisänäkyvyyttä ja seuraajia. Muista tärkeät hashtagit, jotta kilpailusi löytyy, esimerkiksi #contest. Monet yritykset myös tarjoavat tarjouksia ainoastaan Instagram-seuraajille.

6. Ohjaa muista kanavista

Kun aktivoidut uudessa kanavassa, muista kertoa siitä asiakkaille. Ohjaus sosiaalisen median kanaviin kannattaa tehdä niin verkkosivuilta, uutiskirjepohjista kuin flyereista ja kivijalkamyymälöistäkin. Kerro etenkin kilpailuista. Instagram-sisältö kuvineen on helppo tapa tuoda vaihtelua esimerkiksi Facebook-sisältöön – voit jakaa Instagram-päivitykset automaattisesti myös Twitteriin.

7. Näy tapahtumassa

Instagram on hyvä tapa nousta esiin messuilla tai tapahtuman vierailijana. Selvitä tapahtuman alussa, millä hashtageilla kävijät postaavat, ja muista merkitä päivitykseen myös tapahtuman sijainti. Ole aktiivinen. Esimerkiksi messutarjous voi saada paljon näkyvyyttä hyvin ajoitetulla ja oikein tägätyllä Instagram-päivityksellä.

8. Opi kuuntelemalla

Käytä sosiaalisen median seurantaa hyväksesi löytääksesi sinulle olennaisia aiheita, vaikuttajia ja hashtageja. Herätä sitten oikean yleisön ja mielipidevaikuttajien huomio seuraamalla heitä, kommentoimalla heidän kuviaan ja osallistumalla keskusteluihin aktiivisesti myös omilla kuvillasi.

Ja miten Instagram-seuraajia menetetään...

  1. Laatu ei korvaa määrää: #liianmontahastagia on #liianmontahastagia
  2. Oikotiet eivät toimi Instagramissa(kaan): #tags4likes #follow4follow
  3. Pidä mitä lupaat: jos kuva on tuotteesta, älä väitä sen olevan #awesomecatpicture

Mikäli kaipaat apua mielipidevaikuttajien ja keskeisten some-keskusteluiden löytämiseksi, ota meihin yhteyttä ja kysy lisää sosiaalisen median seurannan mahdollisuuksista. 

Oliko artikkeli mielestäsi mielenkiintoinen?

Tilaa kuukausittainen uutiskirjeemme joka sisältää aina uusimmat mielenkiintoiset artikkelit.

Tilaa uutiskirje tästä

 

Artikkelin kommentointi

Lisää uutisia

Uutishuone 101 - suunnittele, toteuta ja hyödy [+infograafi]

Uutishuone kokoaa yrityksen tai organisaation avainsisällöt eli tuoreimmat tiedotteet, blogikirjoitukset, ajankohtaiset tapahtumat sekä sosiaalisen median sisällöt yhdelle ja samalle sivulle. Oikein toteutettuna uutishuone palvelee paitsi kohderyhmiesi tarpeita, myös tukee omia toimintatavoitteitasi. Koostimme vinkit, joiden avulla suunnittelet ja toteutat toimivan uutishuoneen ja saat siitä enemmän irti.

Lue lisää

Digitaalisen markkinoinnin trendit 2018 [+infograafi]

Näin vuoden alkumetreillä on hyvä pysähtyä hetkeksi ja katsoa, miltä ympäröivä digimaailma näyttää juuri nyt. Käymme artikkelissamme läpi vuoden 2018 merkittävimmät digitaalisen markkinoinnin trendit ja muutosvoimat. Bonuksena löydät artikkelin lopusta infograafin, joka kokoaa yhteen kaikki 21 digitaalisen markkinoinnin trendiä.

Lue lisää

Kuinka rakentaa hyvä lehdistötiedote?

Hyvän lehdistötiedotteen tunnistaa usein siitä, että se on lähes sellaisenaan julkaisuvalmis. Hyvä tiedote on kirjoitettu ytimekkäästi ja ymmärrettävästi, sen aihe on ajankohtainen ja kiinnostava ja sen ydinsanoma on tuotu selkeästi esille. Onnistuneessa tiedotteessa on myös selkeä ja johdonmukainen rakenne, joka noudattaa tiettyä hyväksihavaittua kaavaa.

Lue lisää

Sisällöntuotanto haltuun: näin hyödynnät ja kierrätät olemassa olevaa sisältöä

Sisällöntuotanto ei ole pelkkää uusien sisältöjen luomista, vaan myös olemassa olevien sisältöjen monipuolista hyödyntämistä. Olemme koonneet sinulle kasan käytännön vinkkejä, joiden avulla voit ottaa vanhat hyvät sisällöt uudestaan hyötykäyttöön.

Lue lisää

Tuplasti tehoja työskentelyyn – 10 vinkkiä markkinoijille ja viestijöille

Kuinka paljon sinä heität hukkaan työaikaa tavallisen työpäivän aikana? Vartin, puoli tuntia vai jopa tunteja? Jotta saisit työaikasi todelliseen hyötykäyttöön, olemme koonneet sinulle 10 vinkkiä, joiden avulla voit parantaa oman työskentelysi tehokkuutta ja luoda itsellesi uudenlaista työrutiinia.

Lue lisää